Καρδίτσα: 40 εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι στην Οξυά - Χωρίς ρεύμα, νερό αναμένουν ελικόπτερα
NewsroomΟ δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης μίλησε στο Open TV για το ορεινό χωριό της Καρδίτσας, Οξυά, το οποίο είναι αποκομμένο από την υπόλοιπη περιοχή, το οποίο δεν έχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό και στην πλειοψηφία του, έχει ηλικιωμένους ανθρώπους, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και δύο μέρες. «Είναι εγκλωβισμένοι 40 κάτοικοι στην Οξυά Καρδίτσας. Βρίσκονται όλοι στο Μοναστήρι της Οξυάς κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αρνείται να αφήσει το σπίτι του. Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει», τόνισε ο δήμαρχος.
Ο κ. Στάθης είπε ότι οι κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν το χωριό, ωστόσο, κάποιοι χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας και γι αυτούς θα πρέπει να σηκωθεί ελικόπτερο, καθώς μόνο έτσι μπορούν να απομακρυνθούν.
Μιλώντας για το θέμα κι ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο διαθέσιμα ελικόπτερα που βρίσκονται σε αναμονή για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αλλά δεν υπάρχει καμία συνεννόηση με τη δημοτική Αρχή για το πώς και πότε θα γίνει η περισυλλογή τους.
- Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
- Αποκλεισμένο το λιμάνι του Βόλου από στεριά και θάλασσα – «Παρέλαση» αγροτών με τρακτέρ και ψαράδων με καΐκια
- Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται η προκαταβολή - Οι δικαιούχοι
- Τέλος τα social media για τα παιδιά από σήμερα στην Αυστραλία - Οι ειδικοί προειδοποιούν για «πολλά λάθη»