Ελλάδα|22.09.2020 19:27

Κορονοϊός: Κάθε 4 μέρες αυξάνονται κατά 10 οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ

Newsroom

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των ασθενών που περνούν το κατώφλι των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία αναφοράς για την COVID-19. Η αύξηση των κατειλημμένων κρεβατιών στις ΜΕΘ ακολουθεί πορεία ανάλογη με τα ποσοστά αύξησης των κρουσμάτων. Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου η αύξηση στα κρούσματα κινείται σε ποσοστό λίγο πάνω από το 120%, ενώ η αύξηση για ζήτηση στα κρεβάτια ΜΕΘ είναι λίγο πάνω από το 100% .

Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαμε 38 ασθενείς στις ΜΕΘ ενώ με τις αναφορές του ΕΟΔΥ για την 21η Σεπτεμβρίου ανεβήκαμε στους 79 διασωληνωμένους. Εάν μάλιστα παρατηρήσουμε τα νούμερα των ασθενών τις τελευταίες 12 ημέρες θα καταγράφηκε αύξηση 10 ασθενών κάθε 4 ημέρες ή αλλιώς 2,5 νέους ασθενείς στις ΜΕΘ κάθε ημέρα.

Με δεδομένο το πρόβλημα που υπάρχει στη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Υγείας και κατ' επέκταση το υγειονομικό προσωπικό κάνει αγώνα δρόμου αφενός για να περιορίσει τα κρούσματα αφετέρου να αυξήσει τη διαθεσιμότητα για κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία αναφοράς, αλλά και να δημιουργήσει ρεζέρβες και σε άλλα σημεία για την περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο.

Στον ακόλουθο πίνακα καταγράφονται οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ από COVID-19 από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2020:

ΚορονοϊόςκρούσματαΜΕΘνοσοκομεία αναφοράςδιασωληνωμένοι