Ελλάδα|23.09.2020 23:40

Καιρός: Κίνδυνος ακόμη και για ισχυρές καταιγίδες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Newsroom

Πέντε ημέρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός που άφησε ανοικτές πληγές και μεγάλες καταστροφές σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο και σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών τις επόμενες ώρες και μέχρι το πρωί της Πέμπτης θα εκδηλωθούν καταιγίδες όχι μόνο στα τρία νησιά αλλά και στα υπόλοιπα Επτάνησα αλλά και στη δυτική Ελλάδα γενικότερα. Νωρίτερα καταιγίδα με ισχυρή βροχόπτωση καταγράφηκε και στην Πάτρα χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης 23/9 εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με προειδοποιήσεις για ισχυρές καταιγίδες.

Λίγο μετά τις 23.00 την Τετάρτη 23/9 και σύμφωνα με το δίκτυο blitzortung.org καταγράφονται ισχυρές καταιγίδες δυτικά της Κεφαλονιάς με έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Καιρός: Δείτε εδώ αναλυτική πρόγνωση για την Πέμπτη

Θα χρειαστεί ψυχραιμία και υπομονή από τους κατοίκους των τριών νησιών και ειδικά στις περιοχές που ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση αλλά και σε άλλες υποδομές από το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανός».

ΙθάκηπλημμύρεςΚεφαλονιάκακοκαιρία Ιανόςκαιρός