Ελλάδα|28.09.2020 13:55

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες σε δυτική και κεντρική Ελλάδα - Πώς θα κυμανθεί τις επόμενες ημέρες

Newsroom

Ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας περνά από την χώρα μας από το οποίο θα επηρεαστούν κυρίως τα κεντρικά και δυτικά τμήματα όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου, ενώ θα επηρεαστεί και η ανατολική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες. Αναλυτικότερα, ο καιρός θα παρουσιάσει αρκετά έντονα φαινόμενα στη δυτική χώρα (δυτικότερα της Πίνδου), αλλά και γύρω από τη Θεσσαλία.

Στην Αθήνα τη Δευτέρα 28/9 αναμένονται βροχές κατά το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ δεν αποκλείονται οι καταιγίδες στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 28 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι, στο κέντρο της πόλης. Συννεφιές, βροχές κατά διαστήματα αλλά και καταιγίδες αναμένουμε και στην Θεσσαλονίκη, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στου 28 - 29 βαθμούς Κελσίου.

Καλύτερος αναμένεται να είναι ο καιρός στα νοτιότερα τμήματα της χώρας με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές συννεφιές. Στα πελάγη θα επικρατούν ισχυροί νοτιάδες με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Στις περισσότερες περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί ανάμεσα στους 26 - 28 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη βόρεια Κρήτη δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει και η Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, ωστόσο τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν προς το ανατολικό Αιγαίο και τη δυτική Ελλάδα, για να πάμε προς εκτόνωση του κύματος κακοκαιρίας.  Ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές, ανάμεσα στου 26 - 28 βαθμούς Κελσίου. Για τη συνέχεια της εβδομάδας δεν αναμένουμε κάποιο άλλο σημαντικό κύμα κακοκαιρίας.

καιρόςβροχέςκακοκαιρίακαταιγίδεςθερμοκρασία