Ελλάδα|02.10.2020 13:00

Κορονοϊός - Κοτανίδου: Πλήρεις οι μισές ΜΕΘ στην Αττική

Newsroom

Η κατάληψη των κρεβατιών στις ΜΕΘ της Αττικής υπολογίζεται στο 45 - 50%, όπως γνωστοποίησε η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου. Επιπλέον, η κ. Κοτανίδου επιβεβαίωσε ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα η εξάπλωση του κορονοϊού είναι μικρότερη, καθώς η πληρότητα των κρεβατιών ΜΕΘ υπολογίζεται στο 20%.

Σύμφωνα με την κυρία Κοτανίδου, η Αττική δεν βρίσκεται ακόμα σε οριακό σημείο όσον αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όμως μπορούμε να φτάσουμε εκεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. «Εάν συνεχίσει η αύξηση των διασωληνωμένων με τους ρυθμούς που βλέπουμε τώρα υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Η ίδια τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να μην πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με το άνοιγμα, ενδεχομένως, περισσοτέρων κρεβατιών για ασθενείς με κορονοϊό.

Παράλληλα η κυρία Κοτανίδου σημείωσε ότι δεν έχει συζητηθεί μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να συμβεί ,εάν η επιδημιολογική εικόνα στην Αττική εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας τόνισε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα ανάγκης σκληρότερων μέτρων αλλά συμμόρφωσης στα ισχύοντα μέτρα.

ΜΕΘμάσκαΑττικήΚορονοϊόςΑναστασία Κοτανίδου