Ζάκυνθος: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στις Βολίμες - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
NewsroomΜετά από μία μεγάλη μάχη με τις φλόγες από το μεσημέρι της Κυριακής 5 Οκτωβρίου, οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά που ξεκίνησε λίγο έξω από το χωριό Βολίμες στη Ζάκυνθο και έφθασε έως το πλάτωμα πάνω από το Ναυάγιο, καίγοντας ένα πολύ όμορφο πευκοδάσος.
Οι πυροσβέστες όλο το βράδυ έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι άνεμοι έφθασαν τα 7 - 8 μποφόρ με αποτέλεσμα συνεχώς να δυναμώνει η φωτιά και να γίνονται αναζωπυρώσεις. Μάλιστα, χρειάστηκε γκρέιντερ, το οποίο μέσα στο σκοτάδι κατάφερε να ανοίξει δρόμο κατά μήκος του δάσους, ώστε οι πυροσβέστες να μπορέσουν να προσεγγίσουν τις φλόγες.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, με το πρώτο φως της ημέρας ήρθε και εναέρια βοήθεια, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, δύο πετζετέλ και ένα καναντέρ, τα οποία βοήθησαν πολύ τις επίγειες δυνάμεις.
- Απίστευτες εικόνες στην Καλλιθέα: Ανατροπή οχήματος στη Θησέως - Κλειστή μία λωρίδα
- Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός, Μαριαλένα Κάρμπουρη - Η πορεία της στο θέατρο και τον κινηματογράφο
- Περιστέρι: 41χρονη έριχνε δηλητήριο στο φαγητό του πρώην συζύγου της - Συνελήφθη με τους γονείς της
- Στη Βουλή η αφίσα με τη ναζιστική σημαία στην Ακρόπολη - Η παρέμβαση Μενδώνη και οι ενστάσεις Κωνσταντοπούλου