Ελλάδα|05.10.2020 23:08

Κορονοϊός: Συνεχίζεται ο συνωστισμός στις πλατείες - Αγνοείται η χρήση μάσκας

Newsroom

Συνωστισμός παντού για άλλο ένα βράδυ στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας. Οι αποστάσεις που χρειάζονται για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού δεν τηρήθηκαν σε καμία των περιπτώσεων ενώ η μάσκα ήταν είδος υπό... εξαφάνιση. Ακόμα και όταν έκαναν την εμφάνισή τους περιπολικά της αστυνομίας δεν άλλαξε τίποτα. Η ίδια εικόνα επικράτησε και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και στην πλατεία Βαρνάβα.

Αν και ο συνωστισμός στις πλατείες συνεχίζεται και απειλεί να τις μετατρέψει σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού η κυβέρνηση προς το παρόν, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δεν εξετάζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Όμως την ίδια ώρα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές και οι στρατιωτικές παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα ο συνωστισμός εξακολουθεί να υφίσταται και στα μέσα μεταφοράς. Καθημερινά εκατοντάδες πολίτες συνωστίζονται στα λεωφορεία ενώ σύμφωνα με αυτοψία του Open TV σε πολλά δρομολόγια δεν μπορείς ούτε να κουνηθείς. Μάλιστα, οι πολίτες δεν κρύβουν την αγανάκτησή και τον εκνευρισμό τους για τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι αν και τα κρούσματα κορονοϊού είναι σταθερά σε τριψήφιο αριθμό παρατηρείται μία χαλάρωση των μέτρων στην αγορά. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Open TV Βασίλη Σπανό εάν δούμε τα αποτελέσματα των ελέγχων από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου έγιναν περισσότεροι από 378.330 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 14.013 παραβάσεις. Ωστόσο την τελευταία εβδομάδα η εικόνα έχει αλλάξει άρδην. Δηλαδή έγιναν περισσότεροι από 240 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 54 παραβάσεις. Επιτελείς του υπουργείου Ανάπτυξης μιλώντας στο Open TV επεσήμαναν ότι αυτό συνέβη ίσως από την κόπωση που έχει επιφέρει η πολύμηνη επιβολή μέτρων.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκαν 13 παραγωγοί σε λαϊκές αγορές που δεν τηρούσαν τα μέτρα και τους επιβλήθηκε 15νθημερη αναστολή λειτουργίας καθώς και ένα γυμναστήριο στον Άλιμο το οποίο δεν είχε τις κατάλληλες αποστάσεις στα μηχανήματα. Συνολικά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν άγγιξαν τα 75.000 ευρώ.

συνωστισμόςΑττικήΚορονοϊόςμέσα μεταφοράς