Ελλάδα|07.10.2020 15:03

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πέντε συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Πέντε συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την αναμονή την αναμονή της απόφασης για τη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ειδικότερα, αυτήν τη στιγμή, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους, συγκεντρώνονται μέλη των αντιεξουσιαστικών κινήσεων, ενώ στο ίδιο σημείο έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση το ΚΕΕΡΦΑ αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι. Για τις 11:30 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα του Βενιζέλου. Αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τέλος, στις 7:00 το απόγευμα, στο μνημείο για τον Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης είναι δρακόντεια τα μέτρα της αστυνομίας σε ολόκληρο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή και την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το απόγευμα, στο μνημείο της Ροτόντας, όπου θα παραβρεθεί στην απόδοση του βραβείου «Θεοφανώ». Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Παύλος ΦύσσαςΚυριάκος Μητσοτάκηςσυγκεντρώσειςδίκη Χρυσής ΑυγήςΜαργαρίτης ΣχοινάςΡοτόνταΧρυσή Αυγή