Ελλάδα|08.10.2020 20:07

Χρυσή Αυγή: Ο ιστορικός που πριν από 22 χρόνια γνώρισε τη δολοφονική βία των ταγμάτων εφόδου

Newsroom

Ο Δημήτρης Κουσουρής είναι ο άνθρωπος που πριν από 22 χρόνια ήρθε αντιμέτωπος με την ωμή βία των ταγμάτων εφόδου, όταν μέλη μιας τότε περιθωριακής ομάδας ατόμων, τον είχαν αφήσει αναίσθητο από το ξύλο. Ο κ. Κουσουρής, ιστορικός σήμερα, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο για την Χρυσή Αυγή και τη δράση της.

Όπως είπε ο ίδιος: «Το ότι είμαστε σήμερα εδώ το οφείλουμε στον Παύλο και στο ότι σήκωσε το ανάστημά τους» ενώ χαρακτήρισε την Μάγδα Φύσσα ως την πιο ευγενική και την πιο συγκλονιστική μορφή που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια. «Αυτό που έγινε χθες ήταν μια δικαίωση και μια δικαίωση του γιου της», είπε.

Στις 16 Ιουνίου 1998 τρεις φοιτητές δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από ακροδεξιούς έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ανάμεσά τους είναι ο φοιτητής της Φιλοσοφικής Δημήτρης Κουσουρής, δραστήριος συνδικαλιστής, γνωστός για τη δράση του στον χώρο της Αριστεράς.

 «Αυτού του τύπου η ασυλία που είχε η Χρυσή Αυγή για χρόνια από τις διωκτικές αρχές προετοίμασε και στην ουσία οδήγησε στα εγκλήματα του 2013» λέει ενώ τονίζει ότι νιώθει για αυτούς τους ανθρώπους περισσότερο περιφρόνηση παρά θυμό. «Εγώ επέζησα για να ακούσω την απόφαση, υπήρξαν όμως και άλλοι που δεν γέρασαν ποτέ» υπογραμμίζει.

δίκη Χρυσής ΑυγήςΧρυσή ΑυγήΜάγδα ΦύσσαΠαύλος Φύσσας