Ελλάδα|29.12.2018 00:30

Norman Atlantic: Κοιμόμασταν όταν έπιασε η φωτιά (vid)

Newsroom

Στις 28 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την ημέρα που το πλοίο Norman Atlantic τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άτομα και 18 να παραμένουν μέχρι τώρα αγνοούμενοι. Στο OPEN TV μίλησαν ζωντανά η Ράνια Θηραίου και ο σύζυγός της, Ιωάννης Βασσάλος.

Όπως τόνισαν οι δύο διασωθέντες στο κεντρικό δελτίο του OPEN, επρόκειτο για ένα ακόμη ταξίδι ρουτίνας, το οποίο θα έκαναν για να φτάσουν στη Γερμανία. 

Οι δύο διασωθέντες ανέφεραν: «Το πλοίο φορτώθηκε υπερβολικά. Το πλοίο δεν είχε αρκετές πρίζες για τα ψυγεία». Και η κυρία Θηραίου πρόσθεσε: «Δεν ενημερώθηκε ο κόσμος. Κοιμόμασταν όταν ξεκίνησε η φωτιά. Φύγαμε από την Ηγουμενίτσα. Ξύπνησα από μια αχνή ανακοίνωση στα αγγλικά. Μύρισα καπνό. Είδα μια λάμψη και όταν πλησίασα, είδα μια τεράστια φωτιά. Ήμασταν σε δίκλινη καμπίνα και κοιμόμασταν. Δεν βγήκε καμία ανακοίνωση. Όλος ο κόσμος κοιμόταν», περιγράφουν οι δύο διασωθέντες. 

Ο κ. Βασσάλος σημειώνει ότι μετά το ναυάγιο του Norman Atlantic, η ζωή του έχει αλλάξει ριζικά. «Έχω προβλήματα με την πλάτη μου. Έχω προβλήματα υγείας γενικότερα. Παρακολουθώ τι γίνεται στα Μέσα. Υπάρχει ένα περίεργο συναίσθημα ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει δικαίωση. Είναι δύσκολη η κατάσταση». 

φωτιάδιασωθέντεςNorman Atlantic