Κακοκαιρία: Τρεις τραυματίες στο Νέο Ηράκλειο - Πάνω από 100 δέντρα κομμένα
NewsroomΤρεις τραυματίες, εκ των οποίων η μια σοβαρά, αλλά και τεράστιες καταστροφές, άφησε στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου η κακοκαιρία που σάρωσε το πρωί της Τρίτης την Αττική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα -η οποία είναι σε σοβαρότερη κατάσταση, ηλικίας 65 ετών- τραυματίστηκε όταν έπεσε τοίχος στο κεφάλι της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο »Ευαγγελισμός». Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι η γυναίκα τραυματίστηκε, ενώ κοιμόταν, ενώ κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι τραυματίστηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της. Επίσης, όπως αναφέρεται, τραυματίστηκαν ελαφριά αλλά δύο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν πως η κακοκαιρία πέρασε με μεγάλη μανία και έπεσαν δεκάδες δέντρα στην περιοχή.
Εκεί, στο Νέο Ηράκλειο, στις 4.30 το πρωί της Τρίτης, ανεμοστρόβιλος προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές. Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το ethnos.gr από την οδό Μαρίνου Αντύπα. Ο ανεμοστρόβιλος «ξήλωσε» δέντρα με τεράστιες ρίζες, έσπασε πεζοδρόμια, ενώ έκλεισαν δρόμοι. Ευτυχώς εκεί δεν υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών, καθώς εκείνη την ώρα δεν κυκλοφορούσαν πεζοί και αυτοκίνητα.
Στο μεταξύ, περισσότερες από 150 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω, κατά τη διάρκεια των σφοδρών καιρικών φαινομένων. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι περισσότερες κλήσεις δεν αφορούσαν στην άντληση υδάτων αλλά στην κοπή δέντρων, ενδεικτικό των ανέμων που επικρατούσαν στις περιοχές αυτές. Συγκεκριμένα από τις 150 και πλέον κλήσεις, οι 103 ήταν για κοπές δέντρων, οι 27 για αντλήσεις υδάτων και οι υπόλοιπες για αφαιρέσεις αντικειμένων.
Η κακοκαιρία μπορεί να ήταν μικρής διάρκειας, όμως ήταν πολύ δυνατή και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην Αττική. Η ευρύτερη περιοχή είχε και διακοπή ρεύματος για περίπου μισή ώρα. Η βροχή προκάλεσε και προβλήματα στην κυκλοφορία από νωρίς με συσσώρευση υδάτων στην Αμφιθέα, στη Μεσογείων, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι και γύρω από το Εφετείο, όπου σήμερα συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων