Ελλάδα|13.10.2020 22:12

Καιρός: Χιλιάδες κεραυνοί χτύπησαν τη χώρα - Εντυπωσιακό βίντεο από την Αττική

Newsroom

Το ψυχρό μέτωπο του καιρού, που διέσχισε τη χώρα μας από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, 13 Οκτωβρίου, προκάλεσε ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Χαρακτηριστικό του καιρού είναι ότι στο μετεωρολογικό σταθμό στο Δοξάτο Δράμας, κατεγράφησαν 71 mm. 

Σύμφωνα με το meteo.gr, τα έξι μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 της Τετάρτης 13/10, εμφανίζονται στον πίνακα που ακολουθεί. Το ψυχρό μέτωπο του καιρού συνοδεύτηκε και από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, να καταγράφει περίπου 2.500 κεραυνούς (κόκκινοι κύκλοι στο χάρτη), η πλειοψηφία των οποίων σημειώθηκε πάνω από την ξηρά.    

meteo.gr

Το βίντεο του meteo.gr δείχνει εντυπωσιακές εικόνες με κεραυνούς από την ισχυρότατη καταιγίδα που χτύπησε την Αθήνα τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Οκτωβρίου, όπως τις κατέγραψαν οι μετεωρολογικές κάμερες που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Πεντέλη.

Καταστροφές και τραυματισμοί στο Νέο Ηράκλειο

Η Αττική δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία, κυρίως από τον δυνατό αέρα, που προξένησε τρεις τραυματισμούς πολιτών και ζημιές κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο Νέο Ηράκλειο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και ΚΑΤ. Οπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του OPEN TV, σε διαμέρισμα στο Νέο Ηράκλειο αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής. Η 69χρονη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού της όταν κάτι έπεσε στον τοίχο με αποτέλεσμα αυτός να καταρρεύσει. 

Το Νέο Ηράκλειο με το πρώτο φως της ημέρας έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Δέντρα ξεριζώθηκαν, πέφτοντας πάνω σε αυτοκίνητα, τσιμεντένιες κολώνες της ΔΕΗ έσπασαν, σκεπές ξηλώθηκαν, θερμοσίφωνες έφυγαν από τη θέση τους, τζάμια σπιτιών έσπασαν, ακόμη και τοίχοι κατέρρευσαν.

Η βροχή κράτησε περίπου μια ώρα από τις 6:00 έως τις 7:00, με τους κατοίκους στο Νέο Ηράκλειο να μιλούν για έναν ανεμοστρόβιλο που μέσα σε λίγα λεπτά σάρωσε τις περιουσίες τους και προκάλεσε τις εικόνες καταστροφής.

καιρόςκακοκαιρίακεραυνοίΝέο Ηράκλειο