Κορονοϊός: Τέσσερις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες - Στα 553 τα θύματα του ιού
NewsroomΤέσσερα άτομα που ασθένησαν με κορονοϊό κατέληξαν τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν 75χρονο, μια 40χρονη, έναν 73χρονο και μία 91χρονη.
Ειδικότερα, τις τελευταίες ώρες κατέληξαν ο 75χρονος και η 40χρονη στο «Γεννηματάς». Ο ηλικιωμένος πέθανε λόγω πνευμονίας από τον ιό, ενώ η 40χρονη είχε υποκείμενα νοσήματα. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, κατέληξε ο 73χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και είχε μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης στις 12 Οκτωβρίου. Έκτοτε νοσηλευόταν σε ΜΕΘ.
Λίγη ώρα αργότερα τη μάχη έχασε η 91χρονη που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο. Η ηλικιωμένη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από το γηροκομείο «Αττική» στις 30 Σεπτεμβρίου και έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα.
Σημειώνεται ότι, την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 882 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων 99 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 28216, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.
3728 (13.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11032 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 32 (35.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
- Η εποχή του «housefishing»: Εξωραϊσμένες αγγελίες ακινήτων με ΑΙ δίνουν νέα διάσταση στη στεγαστική κρίση
- Ερντογάν στο OPEN για το casus belli: «Να καθίσουμε στο τραπέζι να το επιλύσουμε»
- Θρίλερ στο Άργος: Οι κρίσιμες βαλλιστικές και τα ερωτήματα για τον σοβαρό τραυματισμό του 20χρονου
- Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ «εν δράσει» - Συνελήφθη ο φερόμενος αρχηγός