Ελλάδα|26.10.2020 13:19

Καιρός: Κάτω από το μηδέν ο υδράργυρος - Πού σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Newsroom

Χειμωνιάτικος ήταν ο καιρός το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν να φτάνουν οριακά υπό του μηδενός. Την ίδια ώρα, οι θερμοκρασίες στα νότια τμήματα ξεπερνούσαν τους 20 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το meteo.gr, ο καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι ιδιαίτερα καλός σε ολόκληρη τη χώρα.  

Σημειώνεται ότι η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας στη Βλάστη Κοζάνης και στη Βωβούσα Ιωαννίνων με - 0,3 βαθμούς, ενώ η υψηλότερη στο Καστελόριζο με 22,3 βαθμούς Κελσίου. 

copyright: meteo.gr

Γενικότερα, καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν τη Δευτέρα 26/10 σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνότερες στα δυτικά, στα νότια και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ σχετικά αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 24, στην Ήπειρο από 2 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 24, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα χερσαία τμήματα θα είναι ασθενείς ενώ βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη έως το μεσημέρι, με προοδευτική εξασθένηση στη συνέχεια.

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη 

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς.

καιρόςθερμοκρασία