Ελλάδα|27.10.2020 12:43

Κορονοϊός: Συναγερμός για τα κρούσματα σε γηροκομείο στις Σέρρες

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Εντείνεται η ανησυχία στο γηροκομείο στις Σέρρες, την «Κωστοπούλειο Στέγη», καθώς το βράδυ της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν άλλοι έξι τρόφιμοι θετικοί στον κορονοϊό, με τον αριθμό των ασθενών να έχει φτάσει τους 19. Εξ αυτών 13 είναι ηλικιωμένοι και οι έξι είναι μέλη του προσωπικού του γηροκομείου.

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο διοικητής του γηροκομείου, Κώστας Καραμούτσος, το ευχάριστο είναι ότι όλοι οι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν πολύ ήπια συμπτώματα. Οι εφτά από τους ασθενείς, τροφίμους του γηροκομείου, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ οι διακομιδές συνεχίζονται σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου. Σε ό,τι αφορά τους έξι ασθενείς εργαζόμενους, βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, χωρίς να παρουσιάζουν κάποια συμπτώματα.

Κατά τον κ. Καραμούτσο, το απόγευμα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου θα γίνουν μοριακά τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ κάτι αντίστοιχο θα επαναληφθεί στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Ωστόσο, η διοίκηση του γηροκομείου έχει προχωρήσει στη διενέργεια rapid tests που γίνονται καθημερινά.

«Όσο γίνονται αυτά τα τεστ, είναι λογικό να αυξάνεται και ο αριθμός των ασθενών που εντοπίζουμε. Οι διακομιδές των ασθενών προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης γίνονται σταδιακά και θα συνεχιστούν», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Καραμούτσος.

Στην «Κωστοπούλειο Στέγη» Σερρών, μέχρι να εντοπιστούν τα πρώτα κρούσματα, φιλοξενούνταν 113 ηλικιωμένοι, ενώ ο αρθμός του προσωπικού φτάνει τους 53. Όσοι από τους ηλικιωμένους δεν διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, βρίσκονται σε καραντίνα στο γηροκομείο.

κρούσματαΣέρρεςΚορονοϊόςΓηροκομείοηλικιωμένοι