Ελλάδα|29.10.2020 17:29

Αρκουμανέας για κορονοϊό: Πάνω από το 5% τα θετικά τεστ στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Πάνω από το 5% κινείται αυτήν τη στιγμή το ποσοστό των θετικών στον κορονοϊό τεστ που γίνονται από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περισσότερα από 1.500 τεστ και η διαδικασία για σήμερα θα ολοκληρωθεί στις 20:00. Την ίδια στιγμή, τα τρία εξεταστήρια στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους και το επόμενο διάστημα με πιο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, ώστε να κάνουν περισσότεροι πολίτες το τεστ με ραντεβού μέσω των νοσοκομείων.  

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Παράλληλα, ο κ. Αρκουμανέας κάλεσε όλους όσοι θέλουν να εξεταστούν, να κάνουν το τεστ, ώστε να έχουν οι ειδικοί μία καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ υποστήριξε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε νέα αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Από την πλευρά του ο κ Τζιτζικώστας ζήτησε ένα έκτακτο σχέδιο δράσεων, ώστε να ενισχυθεί η οικονομία της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και άλλων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας αυτό να γίνει άμεσα, μια και οι επιπτώσεις από το lockdown θα είναι ανυπολόγιστες. 

Παναγιώτης Αρκουμανέαςrapid testΚορονοϊόςκρούσματαΘεσσαλονίκη