Ελλάδα|02.11.2020 13:27

Αποδεκατίζονται οι υγειονομικοί: Νοσούν από κορονοϊό στα νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης

Newsroom

Εκκληση κάνουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι καθώς στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, την οποία χτυπά αδυσώπητα ο κορονοϊός εδώ και μέρες και την έχει οδηγήσει στη θλιβερή πρωτιά των ημερήσιων κρουσμάτων, υπάρχουν αυξανόμενα κρούσματα στο προσωπικό. Οπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, «ξεμένουμε από στρατό πριν καλά καλά ξεκινήσει ο πόλεμος» αναφερόμενος στα κρούσματα σε υγειονομικούς.

Στο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης βρέθηκαν 12 υγειονομικοί θετικοί στον κορονοϊό, 9 από το μικροβιολογικό και 3 από αιμοδοσία και λοιμώξεις. Τα πράγματα εξελίσσονται τραγικά καθώς σήμερα, ημέρα γενικής εφημερίας έκλεισε το μικροβιολογικό και τα περιστατικά εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών των προσβληθέντων από τον ιό.

Με τα επίσημα στοιχεία της 1ης ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ στα νοσοκομεία που εποπτεύει 108 υγειονομικοί νοσούν αυτή τη στιγμή από κορονοϊό, 20 στον Ευαγγελισμό, 14 στο Σωτηρία, 26 στον Άγιο Σάββα,9 στο Ιπποκράτειο κι αλλού.

Εκτιμάται ότι πάνω από 350 νοσηλευτές νοσούν αυτή τη στιγμή από την Covid-19. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι προληπτικά τεστ στο προσωπικό δεν γίνονται, τα μέσα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο, και η καραντίνα  στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ισχύει λόγω έλλειψης προσωπικού...

κρούσματαΚορονοϊόςΠΟΕΔΗΝνοσηλευτές