Ελλάδα|05.11.2020 21:17

Κορονοϊός - Lockdown: Ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού

Newsroom

Βεβαίωση από τον εργοδότη ή ιατρική βεβαίωση θα πρέπει να έχουν μαζί τους όσοι πολίτες πρέπει να μετακινηθούν εκτός νομού, κατά τη διάρκεια του lockdown, που ξεκινά το Σάββατο 7 Νοεμβρίου για να αναχαιτιστεί η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, όσοι εργαζόμενοι μετακινούνται εκτός νομού κατά τη διάρκεια του lockdown, πρέπει να πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη τους, την οποία οφείλουν να επιδεικνύουν στους ελέγχους της αστυνομίας.

Το έντυπο συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και εκτυπώνεται πριν τη μετακίνηση. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να συμπληρώνουν οι ίδιοι το έντυπο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Επιπλέον, οι μετακινήσεις εκτός νομού θα μπορούν να γίνονται για λόγους υγείας, αρκεί να πιστοποιούνται με σχετική ιατρική βεβαίωση. Παράλληλα, η μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας, θα πραγματοποιείται μόνο με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται από την ΑΑΔΕ και συγκεκριμένα από τον σύνδεσμο ΕΔΩ.

lockdownμετακινήσειςΚορονοϊόςΝίκος Χαρδαλιάς