Ελλάδα|10.11.2020 19:03

Κορονοϊός - Κοτανίδου: Χαμηλή η θνητότητα στις ΜΕΘ - Όλοι θα κάνουν το εμβόλιο

Newsroom

«Δεν έχουμε υψηλά ποσοστά θνησιμότητας στις ΜΕΘ», όπως τόνισε η πνευμονολόγος Αναστασία Κοτανίδου κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας ενημέρωσης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι ο δείκτης θετικότητας στον κορονοϊό για την Θεσσαλονίκη είναι 32% και υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Σύμφωνα με την κυρία Κοτανίδου, η θνητότητα στις ΜΕΘ, είναι για την χώρα μας σε ένα ποσοστό 35-37% το οποίο είναι «εξαιρετικό σκορ» και αυτό το οφείλουμε στο προσωπικό των ΜΕΘ που είναι εκπαιδευμένο να κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του. «Από την αρχή της πανδημίας μέχρι τώρα έχουμε νοσηλεύσει πάνω από 900 ασθενείς με κορονοϊό και ήδη πάνω από 330 ασθενείς έχουν βγει σε άριστη κατάσταση από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Κοτανίδου και πρόσθεσε ότι «το ποσοστό των ασθενών που δεν τα κατάφερε, σε σχέση με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ποσοστό  «είναι εξαιρετικό».

Μάλιστα η πνευμονολόγος τόνισε ότι η θνητότητα στην χώρα μας βρίσκεται σε 60 άτομα ανά εκατομμύριο κατοίκους. Και αυτή η επίδοση είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με τις χώρες της βόρειας Ευρώπης και της Αμερικής. 

Όσον αφορά το εμβόλιο του κορονοϊού το οποίο, όπως όλα δείχνουν βρίσκεται λίγες μόνο ημέρες πριν πάρει την τελική άδεια, η πνευμονολόγος τόνισε: «Το εμβόλιο όταν θα έρθει θα το κάνουν όλοι. Πρώτα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μετά οι ευπαθείς ομάδες και ακολούθως οι εθελοντές».

ΚορονοϊόςεμβόλιοΑναστασία ΚοτανίδουΜΕΘ