Ελλάδα|12.11.2020 09:41

Κορονοϊός - Πλατανησιώτης: «Ναι» ως ιδιώτες γιατροί στη στήριξη του ΕΣΥ αλλά με μόνιμες θέσεις εργασίας

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανησιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο αίτημα της Πολιτείας προς τους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας λόγω κορονοϊού.

Όπως είπε ο κ. Πλατανησιώτης, τα τελευταία χρόνια, το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων του έχει φύγει στο εξωτερικό, εξαιτίας της κρίσης. «Κακά τα ψέματα, το να προσφέρει το υπουργείο Υγείας μία εξάμηνη σύμβαση με πιθανή δυνατότητα παράτασης για άλλους έξι μήνες, καθιστά πολύ δύσκολη τη δυνατότητα σε ένα συνάδελφο να κλείσει το ιατρείο του για να ενταχθεί στο ΕΣΥ», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Πλατανησιώτης δήλωσε πως οι ιδιωτικοί γιατροί λένε «ναι» στη βοήθεια που ζητεί το υπουργείο Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά με μόνιμη θέση εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Πλατανησιώτη, «οι οικονομικές απολαβές δεν είναι κακές» αλλά υπάρχει πρόβλημα επειδή οι θέσεις δεν θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Μάλιστα, εκτιμά πως αν υπήρχε θέμα μονιμοποίησης των γιατρών στο ΕΣΥ, η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών θα ήταν μεγαλύτερη. Τέλος, ο κ. Πλατανησιώτης τόνισε πως το λάθος του υπουργείου είναι ότι διαχρονικά δεν επενδύει στη στελέχωση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και κατάλληλες υποδομές. 

ΚορονοϊόςΕΣΥΙατρικός Σύλλογος Πειραιάγιατροί