Ελλάδα|18.11.2020 22:15

Τηλεκπαίδευση: Πολλά τα προβλήματα στα δημοτικά σχολεία

Newsroom

Μετ' εμποδίων ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης η τηλεκπαίδευση για δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία καθώς χιλιάδες μαθητές δεν κατάφεραν να κάνουν μάθημα καθώς η πρόσβαση στην πλατφόρμα ήταν αδύνατη. «Εάν ένας μαθητής είχε συνδεθεί στην αρχή και έβγαινε για διάλειμμα και να μπει την επόμενη ώρα το σύστημα δεν τον άφηνε να μπει. Το σύστημα "πετούσε" έξω μαθητές και εκπαιδευτικούς και μάλιστα πολλοί γονείς καλούσαν στα σχολεία γεμάτοι άγχος», επεσήμανε μιλώντας στο Open TV, ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Γιώργος Τρούλης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας 22.851 μαθητές από τους 722.851 που είναι στο σύνολο τους δεν μπόρεσαν να συνδεθούν και να κάνουν μάθημα εξ΄ αποστάσεως. Οι υπολογιστές πολλών μαθητών αντί να συνδεθούν στις ψηφιακές τάξεις έδειχαν διάφορα μηνύματα. Παρ' όλα αυτά σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας «δεν υπήρξαν προβλήματα κεντρικά, στην πλατφόρμα WEBX, και στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Αδυναμία σύνδεσης υπήρχε σε μεμονομένες περιπτώσεις».

Εκτός από τα προβλήματα σύνδεσης που παρουσιάστηκαν προβλήματα στην τηλεκπαίδευση αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες καθώς τα παιδιά πρέπει να δουλεύουν ταυτόχρονα με τους γονείς τους που βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας. «Έχουμε δύο παιδιά σε τηλεκπαίδευση και είμαστε δύο γονείς οι οποίοι δουλεύουν εκείνη την ώρα. Έχουμε φροντίσει να κάνουμε αναβάθμιση του δικτύου», επισημαίνει στο Ανοιχτό Κανάλι, η Κέλλυ Φουρτούνη. 

Από το υπουργείο Παιδείας τονίζεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχυθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.

τηλεκπαίδευσηδημοτικά σχολεία