Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αθήνα - Αυτό είναι το βίντεο με τη δράση του
Αλέξανδρος ΚαλαφάτηςΈνα βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube στις 24 Νοεμβρίου του 2017 και έχει 67.000 προβολές αποκαλύπτει μέρος της δράσης του 27χρονου Σύρου που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική στη δομή προσφύγων στον Ελαιώνα. Ο 27χρονος απεικονίζεται να φοράει ένα κασκόλ στο κεφάλι και να κακοποιεί μαζί με άλλους τζιχαντιστές αιχμαλώτους.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είναι φανατισμένος τζιχαντιστής με πλούσια ένοπλη δράση στην εμπόλεμη ζώνη. Μάλιστα, φέρεται να έχει ομολογήσει ότι ήταν πρωταγωνιστής σε δολοφονίες αιχμαλώτων.
Ο 27χρονος εισήλθε στην Ελλάδα στις 28 Μαρτίου 2018 και αμέσως ζήτησε πολιτικό άσυλο από τις ελληνικές Αρχές. Λίγο καιρό αργότερα μεταφέρθηκε στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στον Ελαιώνα όπου ζούσε.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς, ο οποίος εισήλθε στη χώρα μας την 28-03-2018, εξεταζόμενος σχετικά αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Κατά τη διενέργεια έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών, όπου διέμενε, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.
- Το νέο εργαλείο AI «MedWatch» θα... σκανάρει τα social media των γιατρών όλο το 24ωρο - Οι ανακοινώσεις Γεωργιάδη
- Πλασμαφαίρεση: Πώς λειτουργεί η θεραπεία, γιατί απαιτείται νοσοκομείο και τι σημαίνουν τα «Alarm» του μηχανήματος
- Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου
- Ανακαλύφθηκε νέο είδος ζώου: Η αγριόγατα που μοιάζει με λεοπάρδαλη και κανείς δεν είχε ιδέα ότι υπάρχει