Ελλάδα|23.11.2020 09:13

Βαλτάς: Έλλειψη στο εμβόλιο της γρίπης - Δηλώνουν άλλη ηλικία για να εμβολιαστούν

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, ο οποίος σχολίασε τις ελλείψεις που καταγράφονται στο εμβόλιο της γρίπης. Σύμφωνα με τον κ. Βαλτά, οι ελλείψεις αυτές οφείλονται σε δύο λόγους: οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν καθυστερήσει τη δεύτερη δόση των 850.000 εμβολίων και επίσης έγιναν εμβόλια σε άτομα που δεν προβλεπόταν, έγινε υπερσυνταγογράφηση

Όπως ανέφερε ο κ. Βαλτάς, το παραπάνω μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί με έναν έλεγχο στην ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), ενώ τόνισε πως υπάρχουν πολίτες που δηλώνουν άλλη ηλικία και πάνε και παίρνουν συνταγές από τους γιατρούς τους για να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης. «Έχω ανεκτέλεστες συνταγές, πρέπει να βρεθεί λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Πρόεδρος ΕΟΦ: Δεν υπάρχει καθυστέρηση στη δεύτερη δόση των εμβολίων

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δ. Φιλίππου, μιλώντας κι εκείνος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», δήλωσε πως δεν υπάρχει καθυστέρηση στη δεύτερη δόση των εμβολίων και πως αυτή θα φτάσει κανονικά τον Δεκέμβριο. «Σήμερα ξεκινά δόση 300.000 που θα δοθεί στοχευμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Όντως παρατηρείται έλλειψη σε ορισμένες περιοχές: Κυκλάδες, Επτάνησα, ορισμένες περιοχές της Αττικής», σημείωσε ο κ. Φιλίππου, ενώ τόνισε: «Συνιστώ αυτοσυγκράτηση στη συνταγογράφηση. Υπάρχουν παρασπονδίες στη συνταγογράφηση». 

εμβόλιο γρίπηςΠανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογοςεμβολιασμοί