Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: 10% αύξηση σε διασωληνωμένους επί τρεις μέρες
NewsroomΚαλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV ήταν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος σχολίασε τις τρέχουσες εξελίξεις με τον κορονοϊό στη χώρα μας, σημειώνοντας πως τα «μέτρα αποδίδουν» αλλά η «απόδοση είναι αργή».
«Από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου, οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ είχαν αύξηση 10% την ημέρα. Από 18 Νοεμβρίου έως 22 του μήνα είχαμε αύξηση λίγο πάνω από το 10% (στο τετραήμερο)... Φαίνεται ότι τα μέτρα αποδίδουν. Η απόδοση είναι αργή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος, κάνοντας έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς «να έρθουν να βοηθήσουν στην πρώτη γραμμή».
Όσον αφορά στην κατάσταση που βρίσκεται το ΕΣΥ, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε: «Οι εισαγωγές σταθερά είναι πάνω από τα εξιτήρια. Πιέζεται το σύνολο της χώρας για κλίνες παντού. Η διασπορά του ιού είναι τεράστια και ύπουλη. Δεν έχει σταματήσει η καταιγίδα, η ένταση έχει μειωθεί, η καταιγίδα μαίνεται».
- Ένα άρρωστο παιδί από το νοσοκομείο, στο κρατητήριο: Σοβαρές καταγγελίες για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση
- Από τα «θα», όντως στην πράξη: Ο Μπέρναμ καταργεί το ΦΠΑ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος
- Eπίθεση σε τρανς γυναίκα στη Ρόδο: Της έσπασαν τα δόντια
- Υπουργείο Πολιτισμού: Αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο και καταγγελίες για «ιδιωτικοποίηση» της πολιτιστικής κληρονομιάς