Ελλάδα|11.12.2020 17:51

Novartis: Αρχισε ξανά η ανάκριση - Τρεις ώρες κατέθετε ο Βενιζέλος

Σοφία Φασουλάκη

Μετά από παύση αρκετών ημερών, λόγω της νομικής διαφωνίας για το εάν μπορεί να κάνει ερωτήσεις η εισαγγελέας του δικαστικού συμβουλίου, άρχισε ξανά η ανάκριση για την υπόθεση της Novartis με την συνέχιση της κατάθεσης του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώπιον της ανακρίτριας Κ. Αλεβιζοπούλου.

Στο επίκεντρο της ανάκρισης, οι χειρισμοί και η εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του από την εξεταστική επιτροπή της βουλής. Επί τρεις ώρες κατέθετε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είχε δώσει την πρώτη του κατάθεση στις 6 Νοεμβρίου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε άλλωστε καταθέσει μήνυση, καταγγέλλοντας σκευωρία και ζητώντας την  τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών για την υπόθεση της Novartis.

«Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος» είπε ο Ε. Βενιζέλος, εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο. Υπενθυμίζεται, ότι με  οριακής  πλειοψηφίας  βούλευμα (2/2020) το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε (3-2)  ότι η εισαγγελέας κυρία  Θεοδώρου στον στάδιο των καταθέσεων των μαρτύρων και κατηγορουμένων, δεν  έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων, απλώς μπορεί να παρίσταται. Επόμενος μάρτυρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.

NovartisΕυάγγελος ΒενιζέλοςΔημήτρης Παπαγγελόπουλοςανάκριση