Ελλάδα|22.12.2020 10:40

Κορονοϊός - Ελληνίδα ερευνήτρια: Οποιος κάνει το εμβόλιο δεν θα έχει βαριά συμπτώματα

Newsroom

Την εμπειρία της από τη συμμετοχή της στην έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, μετέφερε μιλώντας στο Open TV, η Ελίνα Βατζιά. Η ανοσολόγος ερευνήτρια εξήγησε τη σημαντικότητα του εμβολίου στην ανακοπή της πορείας της πανδημίας του κορονοϊού από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται λόγω εορτών.

«Είναι καλή η αποτελεσματικότητα στο 70% και ασφαλές, σύντομα θα έρθει και η έγκριση του εμβολίου της Astrazeneca, είναι θέμα χρόνου ανέφερε και συμπλήρωσε: «Είναι τελείως διαφορετική η τεχνολογία των εμβολίων Pfizer και Astrazeneca. Όποιος θα κάνει το εμβόλιο δεν θα έχει βαριά συμπτώματα. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται».

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία είπε: «H κατάσταση είναι πιο δύσκολη στη Μεγάλη Βρετανία από την Ελλάδα. Ο κόσμος δεν προσέχει καθόλου».

Στο Οpen TV μίλησε και ένας από τους πρώτους Ελληνες που έκανε ήδη το εμβόλιο. Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Τσαφρακίδης, γιατρός στη Σκωτία, έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, εδώ και 13 ημέρες. «Είναι σα να κάνεις το εμβόλιο της γρίπης. Δεν έχω αισθανθεί κάτι» είπε, ενώ τόνισε ότι: «Είναι λίγες οι περιπτώσεις γιατρών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν».

PFIZERAstraZenecaεμβόλιοΚορονοϊός