Ελλάδα|23.12.2020 17:27

Στο πρώτο εμβολιαστικό κέντρο στο Ίλιον - Πώς θα γίνονται τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Newsroom

Αυτό είναι ένα από τα 1.019 εμβολιαστικά κέντρα, που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία». Ο χώρος βρίσκεται στο Ίλιον και εκεί από την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού. Αυτό το εμβολιαστικό κέντρο είναι σχεδόν έτοιμο για τους τους πρώτους πολίτες που θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πρόκειται για έναν από τους συνολικά 245 αντίστοιχους χώρους που θα λειτουργήσουν στην Αθήνα. Το Κέντρο Υγείας έχει 40 άτομα δυναμικό και έχουν δημιουργηθεί τρεις αίθουσες εμβολιασμού. Η διαδικασία δεν θα ξεπερνά τη μισή ώρα για κάθε πολίτη – το πολύ ένα τέταρτο αναμονή και άλλα 15 λεπτά για να κάνει κάποιος το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Έτσι, υπολογίζεται πως θα εμβολιάζονται τέσσερα άτομα ανά ώρα σε κάθε μια από τις αίθουσες.

Πώς θα κάνουν το εμβόλιο οι πολίτες

  • Οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και έπειτα από την επεξεργασία του αιτήματός τους, θα λαμβάνουν τις ημερομηνίες του ραντεβού τους με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.
  • Θα υπάρχουν και φυσικά σημεία εξυπηρέτησης πολιτών για όσους δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες.

Τα πρώτα εμβόλια αναμένονται στην Ελλάδα το Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου και μόλις μια ημέρα αργότερα θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος ενώ σειρά θα πάρει και ο ίδιος.

copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi

copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi
copyright: eurokinissi

εμβόλιοεμβολιασμοίΚορονοϊόςΊλιον