Ελλάδα|30.12.2020 22:10

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Φωτογραφία - ντοκουμέντο με έναν από τους δράστες

Newsroom

Τον έναν από τους οκτώ κατηγορούμενους για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, δείχνει φωτογραφία - ντοκουμέντο έξω από τη σχολή που δόθηκε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και της Μίνας Καραμήτρου. Το υλικό συμπεριλαμβάνεται και στη δικογραφία της υπόθεσης. 

Αντίστοιχες εικόνες - και μάλιστα πιο καθαρές - με όλα τα άτομα που κατηγορούνται υπάρχουν επίσης μέσα στη δικογραφία. Τα πρόσωπα έχουν αναγνωρίσει και οι μάρτυρες που βρέθηκαν στη σχολή εκείνη τη μέρα. 

O oκτώ κατηγορούμενοι για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ θα επανέλθουν ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή στις 8 Ιανουαρίουέπειτα από προθεσμία που έλαβαν για τις απολογίες τους. Οι 8 κατηγορούμενοι που ταυτοποιήθηκαν για τη διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, επτά άνδρες και μία γυναίκα, κατηγορούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Οι δράστες, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, έπιασαν τον πρύτανη από τον λαιμό, του κρέμασαν ταμπέλα υπέρ των καταλήψεων, ενώ στην συνέχεια προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν. Στην συνέχεια ανάρτησαν φωτογραφία του Πρύτανη με την ταμπέλα πάνω του και των ιδίων γύρω του με καλυμμένα πρόσωπα, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΑΣΟΕΕφωτογραφίαδράστεςβίντεο ντοκουμέντοπρύτανης