Άνοιγμα σχολείων: Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων - Φόβοι για τις «κόκκινες» περιοχές
NewsroomΣυνεδριάζει αυτή την ώρα εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων σχετικά με την εξέλιξη του καθολικού lockdown στις περιοχές που βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι εξετάζουν εάν θα πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία από την προσεχή Δευτέρα, στις 11 Ιανουαρίου ή αν οι συγκεκριμένες περιοχές πρέπει να εξαιρεθούν.
Σημειώνεται ότι σήμερα σε καθεστώς αυστηρού lockdown είναι οι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, η Νέδα, Αγιοχωρίου και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας στην Κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμο Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης , η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος.
Παράλληλα, στην έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των ελέγχων στους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα μας από το εξωτερικό. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει και αύριο Παρασκευή με αντικείμενο το άνοιγμα των καταστημάτων με τη μέθοδο click away.
- Σύνοδος Κορυφής: Τι θα πει σήμερα ο Μητσοτάκης - Ποια βαριά θέματα είναι στην ατζέντα
- Το δημοσίευμα που άναψε φωτιές, ο εμφύλιος στην Κουμουνδούρου και η προσγείωση στην πραγματικότητα για την Καρυστιανού
- Είναι το Ιράν ο νικητής του πολέμου; Οι «ενέσεις» ανάτασης στην οικονομία του και τα ερωτηματικά
- «Δώρο-άδωρο» το «Εξοικονομώ» για τους ιδιοκτήτες; Οι καθυστερήσεις στις εγκρίσεις τινάζουν το πρόγραμμα στον αέρα