Ελλάδα|09.01.2021 12:42

Lockdown: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. λόγω του καιρού - Ελεγχοι σε παραλίες και βουνά

Newsroom

Αυξημένοι είναι οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη την Αττική - κυρίως στο παραλιακό μέτωπο - λόγω του καιρού. Η αστυνομική παρουσία θα είναι έντονη και θα γίνονται έλεγχοι σε βουνά, θάλασσες, πάρκα και αθλητικούς χώρους, με τους αρμόδιους αστυνομικούς να ανησυχούν για πιθανή μαζική έξοδο πολιτών που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, για μικρές εξορμήσεις εντός των πόλεων διαμονής τους. 

Οι εικόνες από τα Θεοφάνεια με τις γεμάτες παραλίες του Φαλήρου, τις εκδρομές πολιτών στη λίμνη Μπελέτσι στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, αλλά και ο συνωστισμός έξω από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ προκάλεσαν συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές, με αρκετούς λοιμωξιολόγους να επισημαίνουν πως τέτοιες συμπεριφορές ευνοούν την περαιτέρω διασπορά της πανδημίας του κορoνοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και της Μίνας Καραμήτρου, περισσότερα θα είναι τα μπλόκα της Αστυνομίας στην παραλιακή, ενώ τα χαρτιά που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι πολίτες για το σχετικό έλεγχο, θα πρέπει να εξηγούν ακριβώς τους λόγους μετακίνησης. Ο καθένας θα πρέπει να δικαιολογεί τον λόγο που βρίσκεται στην περιοχή του και ότι υπάρχει λόγος που βρίσκεται στο δρόμο.

Αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την μετακίνηση, θα πέφτουν και τα ανάλογα πρόστιμα. Ηχητικά μηνύματα από την ΕΛ.ΑΣ θα ακούγονται σε ανοιχτούς χώρους και σε πλατείες, στις οποίες απαγορεύονται οι συναθροίσεις. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η Αττική δεν αντέχει περαιτέρω πίεση, καθώς σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου είναι ιδιαίτερα υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο. 

ΚορονοϊόςαστυνομίαμπλόκαπρόστιμακαιρόςΑττικήσυνωστισμός