Ελλάδα|11.01.2021 13:23

Ανοιγμα σχολείων: Πώς υποδέχθηκαν τους μαθητές οι εκπαιδευτικοί - Κεραμέως για Λύκεια

Newsroom

Τα σχολεία άνοιξαν για να υποδεχθούν μαθητές δημοτικών, νηπιαγωγείων κι όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της ειδικής αγωγής με αυστηρά μέτρα και κανόνες ασφαλείας για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Οι εκπαιδευτικοί έχοντας λάβει τις σχετικές οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας υποδέχθηκαν τους μικρούς μαθητές που επέστρεψαν στα σχολεία για πρώτη φορά από τις 14 Νοεμβρίου 2020 καθώς στις 16 του ίδιου μήνα έκλεισαν τα σχολεία όλης της χώρας.

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία για το 2021

Τεστ covid σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τον ΕΟΔΥ

Από σήμερα ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες Αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν από τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.

Τα σχολεία υποδέχονται ξανά μαθητές

Η Νίκη Κεραμέως για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων

Η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως επισκέφτηκε δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης την πρώτη μέρα της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία.

Ευχαριστίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές «για την τεράστια προσπάθεια στην τηλεκπαίδευση και την προσαρμοστικότητά τους στα νέα πρόσθετα μέτρα», εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας Δημοτικό Σχολείο στην Μεταμόρφωση.

«Η χαρά των παιδιών είναι μεγάλη και η δική μας επίσης», ανέφερε η κ. Κεραμέως μιλώντας για την δια ζώσης διδασκαλία ως προτεραιότητα της κυβέρνησης και διαβεβαιώνοντας ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για όσο το δυνατόν απρόσκοπτη διαδικασία. Η κ. Κεραμέως είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τη Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου, ενώ σε διάλογο με τους μαθητές μέσα στις τάξεις, τους ευχήθηκε καλή χρονιά και τους υπενθύμισε να φοράνε τη μάσκα όλες τις ώρες εκτός από το μάθημα της Γυμναστικής.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία αλλά και την συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας», πρόσθεσε και αναφέρθηκε και στα πρόσθετα μέτρα, μεταξύ αυτών τα δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς, τις διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αναχώρησης των μαθητών και τα διαφορετικά διαλείμματα πάντοτε με χρήση μάσκας.

Για την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η κυρία Κεραμέως ανέφερε: «Συζητάμε διαρκώς για την επαναλειτουργία όλων των δομών. Πάμε βήμα- βήμα, ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων και την πορεία της πανδημίας».

Αποκτούν ξανά φωνή και χρώμα τα σχολεία της χώρας (intime)

Με αυστηρότερα μέτρα το άνοιγμα σχολείων

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών) Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας άνοιξαν για να υποδεχθούν τους μαθητές (Intime)
Από τα χαράματα οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους (Intime)
Με αυστηρά μέτρα για την προστασία μαθητών κι εκπαιδευτικών άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας τα σχολεία της χώρας (Intime)

Οι σχολικές αίθουσες άνοιξαν για να υποδεχθούν τους μαθητές - Ανοιγμα σχολείων με μέτρα για τον κορονοϊό (Intime)
σχολείαδημοτικά σχολείαΚορονοϊόςμαθητέςμέτρα κορονοϊόςάνοιγμα σχολείωνεκπαιδευτικοίνηπιαγωγεία