Πώς έκλεβαν αυτοκίνητα στην Αττική με κέρδη 2 εκατ. ευρώ - Το κόλπο και οι συλλήψεις
Γιάννης ΖιάκαςΌχι μόνο είχαν καταφέρει να στήσουν μία τεράστια επιχείρηση με κλεμμένα οχήματα αλλά κατάφεραν και πήραν και επιστρεπτέα προκαταβολή 70.000 ευρώ.
Σεσημασμένοι που κατηγορούνται για πάνω από 232 κλοπές αυτοκινήτων είχαν βάλει στο στόχαστρό τους οχήματα με αυξημένη ζήτηση, τα έκλεβαν, αφαιρούσαν ανταλλακτικά, τα οποία στη συνέχεια τα έβαζαν σε «χαλασμένα» οχήματα που είχαν αγοράσει από την Ευρώπη σε εξευτελιστικές τιμές και τα μεταπωλούσαν.
Για την «επιχείρηση» αυτή είχε στηθεί ολόκληρο δίκτυο ώστε να φαίνεται πως όλα γίνονται νόμιμα. Μέσω ενός «αχυρανθρώπου» εμφάνισαν στο σύστημα ότι η επιχείρησή τους είναι νόμιμη και πως έχει πληγεί από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να πάρουν επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 70.000 ευρώ.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, έπαιρναν μέτρα αντιπαρακολούθησης και το όφελός τους εκτιμάται πως ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά έγιναν 11 συλλήψεις.
- Προσοχή: Ιστότοποι μπορούν πλέον να σας «κατασκοπεύουν» μέσω του σκληρού σας δίσκου
- Η Χαριλάου Τρικούπη που ανοίγει τον φάκελο των κρατικών αναθέσεων στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, η κυβίστηση Φάμελλου και ο κουβάς με Μαρινάκη
- Η ΕΛ.Α.Σ. ανακατεύει την τράπουλα στην αντιπολίτευση - Ανατροπή της δυναμικής της βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ
- Το μετάνιωσε ήδη: Έντονες αποδοκιμασίες κατά του Τραμπ στον τρίτο τελικό του NBA