Ελλάδα|07.01.2019 14:45

Νάουσα: Η έλλειψη παθολόγου κάνει μπαλάκι τους ασθενείς στη Βέροια!

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Τραγελαφικές καταστάσεις επικρατούν στο νοσοκομείο της Νάουσας, όπου λόγω έλλειψης παθολόγων έχουν γίνει «μπαλάκι» οι νοσηλευόμενοι ασθενείς.

Η Παθολογική Κλινική κλείνει, όταν λείπει ο μοναδικός παθολόγος που υπηρετεί στο νοσοκομείο και οι ασθενείς μεταφέρονται για νοσηλεία στο νοσοκομείο της Βέροιας. Σε μία – δύο ημέρες, όταν παθολόγος μετακινείται από Κέντρο Υγείας στο νοσοκομείο της Νάουσας, οι ασθενείς επιστρέφουν για συνέχιση της νοσηλείας στην πόλη τους.

Όπως υποστηρίζει στο ethnos.gr πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος, πριν από λίγες ημέρες δεν υπήρχαν παθολόγοι, με αποτέλεσμα να κλείσει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νάουσας. Εκείνη τη στιγμή στην κλινική νοσηλεύονταν οκτώ ασθενείς.

Οι τέσσερις διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Βέροιας και οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Νάουσας για νοσηλεία. Μετά από τρεις ημέρες βρέθηκε γιατρός για το νοσοκομείο της Νάουσας με μετακίνηση από γειτονικό Κέντρο Υγείας και οι τέσσερις ασθενείς επέστρεψαν από το Νοσοκομείο της Βέροιας.

«Αυτό που γίνεται στο Νοσοκομείο της Νάουσας αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν έχει προηγούμενο. Μάλιστα, συμβαίνει μέσα στο χειμώνα, όταν οι λοιμώξεις βρίσκονται σε έξαρση. Στο νοσοκομείο υπάρχει μόνο μία μόνιμη παθολόγος και οι ανάγκες καλύπτονται περιστασιακά με μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας της περιοχής», τόνισε στο ethnos.gr κ. Γιαννάκος.

Κατά τον ίδιο, η έλλειψη παθολόγων δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Νάουσας, με αποτέλεσμα πολλές εφημερίες το μήνα να είναι ακάλυπτες. «Άλλο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη αξονικού τομογράφου. Δεν ξέρω, αν υπήρχε κάποτε, αλλά εδώ και πολλά χρόνια το νοσοκομείο δε διαθέτει αξονικό. Πριν 1,5 χρόνο οργανώσαμε κινητοποίηση στη Νάουσα για το νοσοκομείο. Πήραμε δεσμεύσεις, αλλά δεν έγινε τίποτα. Άμεσα θα προχωρήσουμε σε νέες κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο μαζί με την τοπική κοινωνία», σημείωσε ο κ. Γιαννάκος.

ΝάουσαπαθολόγοςΒέροιαγιατρός