Ελλάδα|28.01.2021 16:48

Συναγερμός στον Όλυμπο: Αγνοούνται δύο ορειβάτες - Τους παρέσυρε χιονοστιβάδα

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη θέση Ξερολάκι, στο βορειοανατολικό Όλυμπο, για τον εντοπισμό δύο ορειβατών, τους οποίους παρέσυρε χιονοστιβάδα, λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι της Πέμπτης. Η ομάδα των ορειβατών αποτελούνταν από τρία άτομα και όταν ο τρίτος είδε τους δύο φίλους του να χάνονται από τη χιονοστιβάδα, ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

«Δυστυχώς, η επικοινωνία δεν είναι καθόλου καλή. Με το ζόρι φτάνει σε εμάς το σήμα από τον ασύρματο κι έτσι δεν ξέρουμε την ηλικία των αγνοουμένων, ούτε αν είναι άντρες ή γυναίκες», λέει στο ethnos.gr ο διευθυντής Επιχειρήσεων της ΕΟΔ, Αλέξανδρος Λιάμος. Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι η θέση Ξερολάκι θεωρείται ως πολύ επικίνδυνη το χειμώνα, διότι πρόκειται για σημείο που συγκεντρώνει πολύ χιόνι και δημιουργούνται συχνά χιονοστιβάδες.

Αυτήν την στιγμή στο σημείο επιχειρούν ομάδα της ΕΟΔ και δυνάμεις της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες να εντοπιστούν οι δύο αγνοούμενοι, πριν πέσει το σκοτάδι.

αγνοούμενοιορειβάτεςΌλυμποςχιονοστιβάδα