Ελλάδα|03.02.2021 11:00

Εξαδάκτυλος: Οσοι έχουν κάνει μπότοξ ή πλαστική μπορούν να κάνουν το εμβόλιο

Newsroom

Για την περιπέτεια που είχε με τον κορονοϊό μίλησε στην τηλεόραση του Alpha ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Λέγεται ότι ακόμα και αν κανείς νοσήσει την επόμενη ημέρα του εμβολιασμού, θα περιμένει να έχει μία ελαφρύτερη νόσο απ’ ότι αν δεν είχε εμβολιαστεί, σε αυτή την περίπτωση αυτό επαληθεύτηκε», είπε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, επισήμανε ότι «για τη δεύτερη δόση υπάρχει μία μικρή ασάφεια. Οι οδηγίες οι οποίες υπάρχουν από πλευράς του αμερικανικού οργανισμού των λοιμώξεων λένε ότι αν θέλετε την κάνετε ή μπορείτε να την παρατείνετε έως και 3 μήνες από την πρώτη δόση». 

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι είναι πολύ εύκολο κάποιος να παραβλέψει τα συμπτώματα που θα τον οδηγήσουν στον γιατρό στην αρχή και είτε αδιάγνωστος, έχοντας την αίσθηση ότι είναι ελαφρά κρυολογημένος, να διασπείρει και να μολύνει άλλους ανθρώπους, είτε αδιάγνωστος, στην πρώτη φάση που μπορεί κάποιος να βοηθηθεί αποτελεσματικά φαρμακευτικά για να μην έχει βαρύτερη νόσο, να συναντήσει μία εβδομάδα ή δέκα ημέρες τη νόσο βαρύτερα.

«Το χρήσιμο αυτής της περιόδου είναι ότι με το παραμικρό σύμπτωμα θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια που υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες εποχές δεν θα ασχολούταν καν». Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε, τέλος, ότι όσοι έχουν κάνει μπότοξ ή κάποια πλαστική επέμβαση, μπορούν να κάνουν άφοβα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς δεν υπάρχουν δεδομένα που να τους το απαγορεύουν.

μπότοξλοιμώξειςΙατρικός ΣύλλογοςΑθανάσιος Εξαδάκτυλοςεμβολιασμόςπλαστικές επεμβάσεις