Ελλάδα|05.02.2021 13:08

Μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους σε ATM, δημαρχείο και ΕΛΤΑ

Γιάννης Ζιάκας

Νέο μπαράζ επιθέσεων σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τους αγνώστους να πραγματοποιούν φθορές σε ΑΤΜ υποκαταστημάτων τραπεζών αλλά και στο δημαρχείο της Καισαριανής. Πιο συγκεκριμένα, στις 8:30 το απόγευμα της Πέμπτης, άγνωστοι έσπασαν τζάμια στο κτίριο του Δημαρχείου της Καισαριανής. Στη συνέχεια, πέταξαν μπογιές στη πρόσοψη του κτιρίου και αποχώρησαν.

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής ανέφερε πως: «Επίθεση έκαναν στο Δημαρχείο Καισαριανής το βράδυ της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου στις 8:30 άγνωστοι κουκουλοφόροι, ενώ στο κτίριο ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη του Δημάρχου με συνεργάτες του και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας. Κατά την επίθεση πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια καθώς και πέταξαν μαύρες μπογιές. Μετά την επίθεση, οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή προς την Πανεπιστημιούπολη. Στο Δημαρχείο έφτασε ομάδα της Ασφάλειας Αθηνών όπου συνέλεξε υλικό και αποτυπώματα. Το Δημαρχείο είναι περιουσία των πολιτών της Καισαριανής. Οι δειλοί τραμπούκοι με τα καλυμμένα πρόσωπα δεν επιτίθενται σε κανένα πρόσωπο και σε καμία πολιτική, επιτίθενται στους ίδιους τους πολίτες».

Φθορές στο δημαρχείο Καισαριανής από κουκουλοφόρους/ethnos.gr

Φθορές σε ATM και υποκατάστημα των ΕΛΤΑ

Από τις 8:40 το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι και τις 3:10 τα ξημερώματα, έγιναν συνολικά 4 επιθέσεις σε ΑΤΜ τραπεζών. Στην πλειοψηφία των επιθέσεων, οι δράστες προκάλεσαν φθορές στις οθόνες των μηχανημάτων και στις προσόψεις των τραπεζών.

Παράλληλα, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, λίγο πριν από τις 9. Έσπασαν τζάμια στη πρόσοψη του καταστήματος ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε βαν του ταχυδρομείου.

Ανάληψη ευθύνης για τον Κουφοντίνα

Αναρχικοί, σε ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβαν την ευθύνη για μερικές από τις επιθέσεις, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

επιθέσειςαντιεξουσιαστέςΔημήτρης ΚουφοντίναςATM