Ελλάδα|10.02.2021 17:47

Εμβόλιο για 60-64 ετών: Ξεκινούν τα sms με άυλη συνταγογράφηση - Πώς κλείνετε ραντεβού

Newsroom

Στο 4,46% έχει ανέλθει έως σήμερα, Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείο Υγείας έως αυτή την ώρα έχουν διενεργηθεί 446.780 εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης.

Ως γνωστό, ακόμη δύο ηλικιακές ομάδες εντάσσονται - σήμερα και την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου - στον σχεδιασμό της επιχείρησης «Ελευθερία».

Διαβάστε επίσης: Πώς κλείνουμε ραντεβού στο emvolio.gov.gr

Σήμερα τ(10/02) ο απόγευμα θα αρχίσουν, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπoυργείο Υγείας, να στέλνονται τα sms ραντεβού, για εμβολιασμό στους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση ηλικίας 60-64 ετών, για τους οποίους όπως είχε ανακοινωθεί ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας με το εμβόλιο της AstraZeneca, θα αρχίσουν από τις 15/2. Αυτό το σύστημα εμβολιασμού θα γίνεται παράλληλα με το βασικό σύστημα εμβολιασμού, στο οποίο εμβολιάζονται αυτή τη στιγμή οι πολίτες ηλικίας 80-84 ετών.

Την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, ανοίγει επίσης η διαδικασία των ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα αυτού του συστήματος, ηλικίας 75-79 ετών.

Διαβάστε επίσης: Θεοδωρίδου - Δεν επηρεάζει τη γονιμότητα το εμβόλιο

ΚορονοϊόςεμβολιασμοίAstraZenecaεμβόλιο