Ελλάδα|19.02.2021 13:57

Ωρωπός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την κακοκαιρία Μήδεια

Newsroom

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της κακοκαιρίας Μήδεια κηρύχθηκε ο Δήμος Ωρωπού της Ανατολικής Αττικής με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της προσπάθειας διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσε η Μήδεια. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και έως τις 13 Μαρτίου 2021.

Διαβάστε ακόμα: Αττική: 5 μέρες στο σκοτάδι 3.500 νοικοκυριά και η μετακύλιση ευθυνών συνεχίζεται

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ώρες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε κηρυχθεί και ο Διόνυσος, όπου πολλά νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα για ακόμα μία ημέρα. Σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ για πέμπτη μέρα, βρίσκονται στο σκοτάδι 4.000 νοικοκυριά στην Αττική, απόρροια της κακοκαιρίας Μήδεια.

Το πρόβλημα στις γραμμές Μέσης Τάσης εντοπίζεται στις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Αττικής. Εκάλη, Διόνυσος, Αγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Ανοιξη, Δροσιά και Κάλαμος είναι περιοχές που πέντε μέρες μετά τη διακοπή ρεύματος, βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι. Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όλους τους πολίτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν άμεσα με την εταιρεία προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης.

Διαβάστε ακόμαDelivery στα χιόνια: Διαδρομές τρόμου και τριπλά μπουρμπουάρ για δήθεν εξιλέωση

ΩρωπόςΝίκος ΧαρδαλιάςΜήδειακαιρόςκακοκαιρία