Κορονοϊός: Στην τέταρτη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους εμβολιασμούς η Ελλάδα
NewsroomΠάνω από το μέσο όρο στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και στην 4η θέση στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις τελευταίες εβδομάδες, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα παρέθεσε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Συγκεκριμένα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 30.000 εμβολιασμοί από το πρωί της Δευτέρας, 22 Φεβρουαρίου, ενώ σε συνολικό αριθμό υπολογίζονται σε 725.000.
Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για αυξητική τάση στα ραντεβού για εμβόλιο, τονίζοντας πως έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής 1.420.000 ραντεβού με τα 600.000 από αυτά να αφορούν την πρώτη δόση και 820.000 την δεύτερη. «Ο αριθμός των διαθέσεων των ραντεβού είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό δόσεων που αναμένεται να λάβει η χώρα. Για τον Μάρτιο τα ραντεβού είναι 720.000, αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς», ξεκαθάρισε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, λέγοντας ότι τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, παραλάβαμε από την εταιρεία Pfizer 112.000 δόσεις.
- Βίντεο ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση σε πιλοτή στου Ζωγράφου
- Θάνατος Μαζωνάκη: Το «Alarm 9» στο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης που χτυπούσε επανειλημμένα - Τι συνέβη στα μοιραία 91 λεπτά
- Η στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη
- Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά ότι έχουν αναπτύξει όπλα στο Διάστημα - Φόβοι για νέα κούρσα εξοπλισμών