Ελλάδα|24.02.2021 12:03

Times: Η Ελλάδα για «πράσινο φως» σε βρετανούς τουρίστες με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Newsroom

Την περίπτωση να υποδέχεται τουρίστες από την Μεγάλη Βρετανία που έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό ερευνά η Αθήνα, όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου. Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο να δώσει το «πράσινο φως» για την άφιξη Βρετανών τουριστών που θα φέρουν μαζί τους αποδεικτικά πως είναι εμβολιασμένοι. Την ίδια ώρα, εκπονείται σχέδιο για τον έγκαιρο εμβολιασμό του προσωπικού αεροδρομίων και ξενοδοχειακών μονάδων.

Αφορμή για σύγκρουση με την Ευρώπη

Ωστόσο, ένα πιθανό άνοιγμα των συνόρων πιθανότατα αποτελέσει αφορμή για σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που στηρίζει μια ενιαία προσέγγιση, αναφέρουν οι Times. Κι όλα αυτά την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να πουν ότι είναι πολύ νωρίς για την έναρξη της άρσης των περιορισμών σε μη αναγκαία ταξίδια, όπως είχαν αποφασίσει και στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής τον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα έχει προτείνει την καθιέρωση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός - lockdown: Οι ημερομηνίες για παράταση – Το πλάνο για καταστήματα, σχολεία

Οι εμβολιασμοί στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης

Πρωταγωνιστική θέση στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη αναμένεται να έχουν όχι μόνο οι εμβολιασμοί αλλά και οι διαδικασίες για την έγκριση των εμβολίων όπως και της διασφάλισης πως οι εταιρείες θα παραδώσουν τις προβλεπόμενες ποσότητες στα κράτη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επίσης πρόκειται να συζητήσουν για το γεγονός ότι τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν πολύ υψηλά για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και ότι «η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει σοβαρή και οι μεταλλάξεις του κορονοϊού συνιστούν πρόσθετες προκλήσεις».  Άλλωστε, πριν από κάποιες μέρες, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε ότι τα διεθνή ταξίδια από την Μεγάλη Βρετανία θα απαγορεύονται τουλάχιστον μέχρι τις 17 Μαΐου. Στον οδικό χάρτη προβλέπεται ότι η βρετανική κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει την κατάσταση στις 12 Απριλίου και θα καθορίσει πότε θα ξαναρχίσουν οι διεθνείς πτήσεις, όμως αυτό δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από τις 17 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: Lockdown - Δερμιτζάκης: Παράταση για 14 ημέρες, άνοιγμα εστίασης με τραπεζάκια έξω

ΕυρώπηΜεγάλη Βρετανίατουρίστεςεμβόλιοπιστοποιητικό εμβολιασμούΚορονοϊός