Ελλάδα|03.03.2021 13:55

Σεισμός στην Ελασσόνα - Δήμαρχος: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μετασεισμούς

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ο σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα και να εγκλωβιστεί ένας ακόμη ηλικιωμένος έβγαλε τους πολίτες από τα σπίτια τους, όπως τονίζει στο ethnos.gr ο δήμαρχος της περιοχής, Νίκος Γάτσας

«Επικράτησε πολύ μεγάλος πανικός. Η ένταση του σεισμού ήταν πολύ μεγάλη. Όλος ο κόσμος βγήκε τρέχοντας από τα σπίτια του. Η ανησυχία που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι πολύ μεγάλη. Στην πόλη της Ελασσόνας δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές ζημιές, όμως, τώρα βρίσκομαι καθ’ οδόν προς τα χωριά της Ποταμιάς, όπου φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα. Εκεί ήταν και το επίκεντρο του σεισμού», λέει στο ethnos.gr ο κ. Γάτσας.  

«Από την εικόνα που έχουμε δεν κινδυνεύει ζωή. Δεν είχαμε ξαναζήσει τέτοιον σεισμό. Εχουμε αναφορές για ζημιές σε περιοχές του Τυρνάβου, αναφορές για πτώσεις τοίχων και καταρρεύσεις σπιτιών. Εχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες να ξεκινήσουν μία πρώτη καταγραφή. Ο κόσμος είναι λογικό να έχει φοβηθεί αλλά όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας είναι επί ποδός. Οπως με ενημερώσαν οι σεισμολόγοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μετασεισμούς».

Διαβάστε επίσης: Σεισμός τώρα: 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

ΘεσσαλίαΛάρισασεισμόςτραυματίεςΕλασσόνασεισμός τώρα