Ελλάδα|10.03.2021 12:33

Νέα Σμύρνη: Από το «Πονάω» στον άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικού - Το χρονικό της οργής

Newsroom

Σε βομβαρδισμένο τοπίο έχει μετατραπεί η Νέα Σμύρνη μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα. Από το «πονάω» που φώναζε στους αστυνομικούς ο 29χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής στους αστυνομικούς που τον χτυπούσαν με τα γκλοπ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μέρα μεσημέρι, στον άγριο ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού το βράδυ της Τρίτης από ομάδα χούλιγκαν. 

Η ειρηνική πορεία χιλιάδων κατοίκων που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία στην πλατεία της περιοχής τους το μεσημέρι της Κυριακής, αμαυρώθηκε από κουκουλοφόρους και χούλιγκαν που ήθελαν μόνο να τα κάνουν γυαλιά καρφιά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 27χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΡΑΣΗ. 

«θα πεθάνεις», ήταν μια από τις φράσεις που άκουσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. Αυτή η χυδαία φράση συνοδεύτηκε από άγρια χτυπήματα στον 27χρονο αστυνομικό. Και όσοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία που είδαν να συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής όταν οι αστυνομικοί χτυπούσαν πολίτες, επισκιάστηκαν από ομάδες κουκουλοφόρων και χούλιγκαν που είχαν μόνο ένα σχέδιο: Να δημιουργήσουν επεισόδια.   

Μολότοφ, επεισόδια, καταστροφές, χάος, 27 προσαγωγές, 16 συλλήψεις και 10 αστυνομικοί τραυματίες. Και μια μεγάλη, ειρηνική πορεία που διαλύθηκε στα χημικά. Οι εικόνες από τη Νέα Σμύρνη σοκάρουν. Νεαροί με κουκούλες και full face, αστυνομικοί που φωνάζουν σε πολίτες που σηκώνουν τα χέρια ή χτυπούν με γκλοπ ενώ πίσω τους η Νέα Σμύρνη φλέγεται... 

(copyright: Eurokinissi)
(copyright: Eurokinissi)

(copyright: Eurokinissi)
(copyright: Eurokinissi)

(copyright: Eurokinissi)
επεισόδιαΝέα Σμύρνηξύλοαστυνομικοίχούλιγκαν