Ελλάδα|10.03.2021 12:40

Νέα Σμύρνη: Μπαράζ βίας αστυνομικών μετά την επίθεση σε συναδελφό τους

Newsroom

Μετά την επίθεση σε συνάδελφό τους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, αστυνομικοί προχώρησαν σε κρεσέντο βίας και αυθαιρεσίας εις βάρος πολιτών. Πολλά βίντεο που αναρτήθηκαν από χρήστες των social media και επιβεβαιώνεται ότι καταγράφηκαν την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη, δείχνουν την εκτεταμένη χρήση βίας από πλευράς αστυνομικών. Ακολουθούν τα περιστατικά:

«Πάμε να τους σκοτώσουμε» φώναζαν αστυνομικοί

Βίντεο που ανήρτησε χρήστης του Twitter από τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης δείχνει μέλη της ομάδας ΔΡΑΣΗ να παραφέρονται και να φωνάζουν μεταξύ τους «πάμε να τους γ...σουμε. Τελειώσανε. Να τους σκοτώσουμε». Για το εν λόγω βίντεο επικράτησε πανικός στον αέρα του ΣΚΑΪ μεταξύ της Λιάνας Κανέλλη και του Δημήτρη Οικονόμου. Δεν μου λέτε, την έκφραση έχετε το θάρρος να την παίξετε και την έχω πάνω μου, μίας ομάδας αστυνομικών που φωνάζει "πάμε να τους γ@μήσ@@μ@, πάμε να τους σκοτώσουμε"», σημείωσε η Λιάνα Κανέλη για να της απαντήσει ο Δημήτρης Οικονόμου «αυτά δεν τα επιτρέπουμε εμείς στην εκπομπή».

T

Σάλος με αστυνομικό που φέρεται να σημαδεύει με όπλο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει εικόνα με έναν αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη να κρατά ένα αντικείμενο που μοιάζει με όπλο.  Στο 1:37 του βίντεο που ακολουθεί αλλά και στο στοπ-καρέ, ο εν λόγω αστυνομικός φέρεται να βγάζει ένα αντικείμενο, να το κρατάει στο χέρι του και να «σημαδεύει» προς αγνώστους.

Χαστούκισαν κοπέλα

Βίντεο που καταγράφηκε από την κάμερα του Kontra  δείχνει αστυνομικό να χαστουκίζει μία κοπέλα χωρίς προφανή λόγο, ενώ την ίδια ώρα αστυνομικοί απωθούν δημοσιογράφους που καταγράφουν μία προσαγωγή.

T

Εισβολή σε κατάστημα και ξυλοδαρμός νεαρού

Σε άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media κάτοικος της περιοχής από το μπαλκόνι του καταγράφει , αστυνομικούς  της «ΔΡΑΣΗ» να εισβάλουν σε κατάστημα και να χτυπούν βίαια με γροθιές και κλωτσιές άτομο, ενώ ο ξυλοδαρμός του συνεχίζεται και όταν τον τραβούν έξω από το μαγαζί. Τον ρίχνουν στο έδαφος και συνεχίζουν τον χτυπούν.

T

Διαβάστε επίσης: Νέα Σμύρνη - Τραυματίας αστυνομικός: «Μου φώναζαν θα πεθάνεις εδώ»

Νέα Σμύρνηεπεισόδιααστυνομική βίααστυνομία