Ελλάδα|11.03.2021 12:55

ΑΠΘ: Με κάμερες η επέμβαση της Αστυνομίας για την κατάληψη

Newsroom

Σε βιντεοσκόπηση της επιχείρησης εκκένωσης του ΑΠΘ από καταληψίες προχώρησε η Αστυνομία. Οι Αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν για πρώτη φορά στη βιντεοσκόπηση της επιχείρησης προκειμένου να αποδείξουν το κατά πόσον ασκήθηκε βία ή όχι κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Πρόκειται για ένα ακόμη επικοινωνιακό όπλο που ρίχνει η ΕΛ.ΑΣ. στο φορτισμένο κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία τις τελευταίες μέρες μετά τις αντιδράσεις για τον Κουφοντίνα και τα επεισόδια στη Νέα ΣμύρνηΗ Αστυνομία χρησιμοποιεί drone και ελικόπτερο στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Επέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ

Σύμφωνα με τις Αρχές δεν έγινε χρήση βίας ενώ τα άτομα ου ήταν μέσα στο ΑΠΘ δεν αντιστάθηκαν κατά την προσαγωγή τους. Οι δρόμοι πέριξ του ΑΠΘ έχουν αποκλειστεί, ενώ η επιχείρηση πραγματοποιείται παρουσία εισαγγελέα. Αστυνομικός κλοιός έχει τοποθετηθεί περιμετρικά του ΑΠΘ, ενώ ήδη μέσα στο camp βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ. Την ώρα της επιχείρησης μέσα στην Πρυτανεία ήταν 70 άτομα. Σταδιακά όσοι βρίσκονταν εντός της κατάληψης προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Φοιτητές και ακαδημαϊκοί έχουν ειδοποιηθεί και σπεύδουν στο σημείο.

Πως έγινε η επιχείρηση 

Η αστυνομία περικύκλωσε το πανεπιστήμιο και ξεκίνησε την επιχείρηση της εκκένωσης πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης, Λίγο μετά τις 06:00 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο ΑΠΘ, περικύκλωσαν το πανεπιστήμιο και στις 06:30 μπήκαν στο κτίριο της πρυτανείας, το οποίο εδώ και μέρες ήταν υπό κατάληψη, η οποία επρόκειτο να λήξει σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που γίνεται επιχείρηση της αστυνομίας να λήξει η κατάληψη στο ΑΠΘ. Την προηγούμενη φορά, πριν από μερικές μέρες, η επιχείρηση είναι εμποδιστεί και μάλιστα η παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είχε προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση. 

φοιτητέςαστυνομίαΑΠΘκατάληψη