Ελλάδα|10.01.2019 19:24

Τι δηλώνει έμπειρος διπλωμάτης στο ethnos.gr για τις εξελίξεις στην πΓΔΜ

Τίμος Φακαλής

Αισιόδοξος ότι  τα όποια εμπόδια έχουν προκύψει θα ξεπεραστούν και όλα τα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθούν έγκαιρα εμφανίζεται ο πρώτος διπλωμάτης στο Γραφείο Συνδέσμου της πΓΔΜ στην Αθήνα Λιούπτσο Αρσόφσκι σχολιάζοντας τις βραδινές εξελίξεις στο κοινοβούλιο των Σκοπίων και την αναβολή της ψηφοφορίας από τον Ζόραν Ζάεφ.  

«Μετά από 28 χρόνια εκτιμώ ότι τόσο η χώρα μου όσο και η Ελλάδα είναι αρκετά έξυπνες και δεν θα αφήσουν να πάει χαμένη άλλη μια ευκαιρία. Το παρελθόν είναι γνωστό σε όλους. Ήρθε η ώρα οι δύο χώρες να γράψουν μια νέα ιστορία. Ήρθε η ώρα να δουν και οι δύο χώρες το κοινό μέλλον. Και νομίζω ότι το ‘χουν καταλάβει και οι δύο πλευρές.  Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο δικό μας κοινοβούλιο. Θα ψηφιστούν οι τελικές τροπολογίες για την αλλαγή του Συντάγματος» τόνισε στο ethnos.gr o έμπειρος διπλωμάτης της πΓΔΜ.

Αναφερόμενος στη σημερινή αναβολή της ψηφοφορίας στη Βουλή της πΓΔΜ για την Παρασκευή τόνισε ότι όπως και στην Ελλάδα υπάρχουν κάποια προβλήματα με επιμέρους ζητήματα της Συμφωνίας έτσι και στην πΓΔΜ υπάρχουν κάποια εμπόδια τα οποία όμως θα ξεπεραστούν. 

Συνταγματική αναθεώρηση ΠΓΔΜΒουλή ΠΓΔΜΑρσόφσκι