Ελλάδα|15.03.2021 22:06

Νέα Σμύρνη: 4 καταγγελίες για σεξουαλική και σωματική βία από αστυνομικούς

Newsroom

Τέσσερις περιπτώσεις αστυνομικής αλλά και σεξουαλικής βίας και αυθαιρεσίας εις βάρος πολιτών εξετάζει το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα γεγονότα που εξελίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Σμύρνη.  

Σύμφωνα με το Mega, η πρώτη περίπτωση αφορά στην καταγγελία μια 18χρονης, η οποία καταγγέλλει πως αστυνομικός την παρενόχλησε σεξουαλικά, λέγοντάς της ότι θα την κακοποιήσει, κάτι που ισχυροποιείται από δύο ακόμα καταθέσεις. Σημειώνεται ότι για την 18χρονη που είχε προσαχθεί στη Νέα Σμύρνη είχε γίνει η παρακάτω επίμαχη καταγγελία:

Διαβάστε επίσης: Νέα Σμύρνη: Μπαράζ βίας αστυνομικών μετά την επίθεση σε συναδελφό τους

«Το βράδυ της 9/3/2021 στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, κάποιες ώρες μετά τα επεισόδια που διεξήχθησαν, η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την εκδίκηση για τα συμβάντα που προηγήθηκαν, ξυλοκοπούσε ανελέητα και μοίραζε πλαστές κατηγορίες σε όσους βρίσκονταν εκεί. Ένα από τα θύματά τους ήταν και η 18χρονη Έφη. Αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης από άντρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου το μαρτύριο της συνεχίστηκε.

Σύμφωνα με την ίδια, ένας από τους αστυνομικούς την απείλησε λέγοντάς της: «Εσύ θα γαμ…, να το θυμάσαι". Ενώ ο άλλος αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ της έπιασε τα οπίσθια και της είπε «Πάμε στο στενό να σε γα…». Όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε, της έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο και μετά από περεταίρω διαμαρτυρίες της, ξυλοκοπήθηκε και από τους υπόλοιπους ΜΑΤατζηδες που βρίσκονταν εκεί.

Ενώ η Έφη έκανε εμετό με αίμα, οι ΜΑΤατζηδες της φώναζαν "Σου άρεσε πουτ.."; Στη συνέχεια, ζήτησε ιατρική βοήθεια αλλά οι αστυνομικοί της απάντησαν "Θα φτύσει πολύ αίμα σήμερα” και τη ξαναχτύπησαν στο πρόσωπο. Σχεδόν 24 ώρες μετά τη σύλληψη της, όχι μόνο δεν της έχει προσφερθεί ιατρική περίθαλψη, αντιθέτως έχει δεχθεί πολλαπλές απειλές βιασμού». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega η 18χρονη δε ζήτησε την ποινική δίωξη του αστυνομικού.

T

Ξυλοδαρμός νεαρών μέσα σε συνεργείο αυτοκινήτων

Την ίδια νύχτα στη Νέα Σμύρνη, καταγράφηκε βίντεο το οποίο έκανε το γύρο του Διαδικτύου το οποίο απεικονίζει αστυνομικούς της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», να εισβάλουν σε συνεργείο και να χτυπούν βίαια με γροθιές και κλωτσιές άτομο, ενώ ο άγριος ξυλοδαρμός συνεχίστηκε και έξω από το μαγαζί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου επεισοδίου τραυματίστηκαν τρία άτομα.

T

Fake news από αστυνομικό 

Η τρίτη υπόθεση αφορά φωτογραφίες ενός νεαρού που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο από αστυνομικό, ο οποίος ισχυριζόταν πως ο άνθρωπος αυτός ήταν εκείνος που έριξε τον αστυνομικό που χτυπήθηκε βίαια από τη μηχανή του. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της έρευνας αποδείχτηκε ότι τελικά ο νεαρός δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μόνος του στη ΓΑΔΑ και αφού προέκυψε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια, ενώ επιφυλάχθηκε να κινηθεί νομικά εναντίον στα μέσα που τον στοχοποίησαν.

Σοκαριστικές απειλές από αστυνομικό 

Η τέταρτη περίπτωση αφορά άνδρα που υπηρετεί στα ΥΜΕΤ, ο οποίος δημοσιοποίησε στα social media και αισχρά σχόλια και απείλησε διαδηλωτές πως θα χρησιμοποιήσει σφαίρες εναντίον τους. Επειτα από σάλο που προκλήθηκε ο αστυνομικός κατέβασε την ανάρτησή του. Ωστόσο έχει ταυτοποιηθεί και εναντίον του έχει ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος.

Διαβάστε επίσης: Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: «Για τρεις γκλοπιές στη Νέα Σμύρνη απολογούμαστε στο απλυταριό»

αστυνομίαΕΛ.ΑΣ.Νέα Σμύρνηεπεισόδιααστυνομική βία