Ελλάδα|21.03.2021 16:47

Εκτακτη σύσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την επιστράτευση

Newsroom

Την προσπάθεια για συσπείρωση του ιατρικού κόσμου στη μάχη εναντίον του κορονοϊού συνεχίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Εως τώρα 61 ιδιώτες γιατροί, μέλη του ΙΣΑ, αναταποκρίθηκαν στην έκκληση του υπουργείου Υγείας για ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων. Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει προειδοποιήσει πως εάν δεν ανταποκριθούν οι γιατροί θα υπάρξει επιστράτευση

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των γιατρών, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιρειών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, στις 10.00 με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του ΕΣΥ. Τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του υπουργείου Υγείας για να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης: Εξαδάκτυλος για επιστράτευση γιατρών: «Αν σας απειλούσαν, θα πηγαίνατε με χαρά;»

Κάλεσμα Πατούλη στους γιατρούς: «Μάχη με ενότητα και ομοψυχία»

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους.

Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία.

Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα» σημειώνει στο κάλεσμά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης για επιστράτευση γιατρών: Υστατο συνταγματικό όπλο - Αν χρειαστεί θα το χρησιμοποιήσω

γιατροίΙατρικός Σύλλογος ΑθηνώνΓιώργος Πατούληςεπιστράτευση