Ελλάδα|22.03.2021 15:34

Καιρός: Σύννεφο σκόνης «έπνιξε» Ελλάδα και Βαλκάνια - Πού θα σημειωθούν βροχές, χιόνια

Newsroom

Σύννεφο σκόνης μεγαλύτερο των 800 χιλιομέτρων κατέγραψε ο δορυφόρος του συστήματος Κοπέρνικος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Μετά το επεισόδιο του περασμένου Φεβρουαρίου, ένα νέο και εντυπωσιακό σύννεφο σκόνης από τη Σαχάρα διαπερνά τη Μεσόγειο προς την Ελλάδα και τα νότια Βαλκάνια» αναφέρεται στην ανάρτηση στο Twitter με τη φωτογραφία του δορυφόρου. Τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού είναι οι βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά. 

T

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο ενώ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά (πλην Ανατολικής Στερεάς και Ανατολικής Πελοποννήσου), στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία.

Δείτε τον χάρτη με τον ολικό υετό (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως το βράδυ της Δευτέρας, 22 Μαρτίου, καθώς και τις περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 έως 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

καιρόςκαταιγίδεςβροχέςσκόνηχιόνιακακοκαιρία