Ελλάδα|23.03.2021 20:19

Καιρός: Χιόνια και στην Αθήνα την 25η Μαρτίου

Newsroom

Ψυχρός θα είναι ο καιρός την Τετάρτη και την 25η Μαρτίου στη χώρα μας, ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμα και στην Αθήνα, προβλέπει ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης. 

Με τις πολικές αέριες μάζες να έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους από τα βόρεια βορειοδυτικά Βαλκάνια, σταδιακά εξελίσσεται το πρώτο μέρος του ανοιξιάτικου αυτού χιονιά που τείνει να λάβει τα πρωτεία για το τρίτο δεκαήμερο του Μάρτη κατά τα τελευταία πολλά χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Μειώθηκε 27% το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής - Αναλυτικοί πίνακες

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη, τα χιόνια θα πολιορκήσουν και την Αττική ενώ οι χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια προάστια ιδιαίτερα από τα ξημερώματα της Πέμπτης. 

Τις επόμενες ώρες ο χιονιάς θα κάνει αισθητή την παρουσία του ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και οι χιονοπτώσεις αφορούν κυρίως κεντρικά και ανατολικά γεωγραφικά διαμερίσματα του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας. Την Τετάρτη και καθώς θα πηγαίνουμε χρονικά προς το μεσημέρι ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη ύφεση. Στη συνέχεια όμως και όπως φαίνεται και στον τρίτο χάρτη, πιο ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή της Ουκρανίας θα μας οδηγήσουν στην κορύφωση αυτού του ανοιξιάτικου χιονιά

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Επανάσταση του 1821: Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων

χιόνια25η Μαρτίουκαιρός