25η Μαρτίου: Το μενού στο Προεδρικό από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου
NewsroomΜε γεύσεις της θάλασσας λόγω Σαρακοστής αλλά και έμφαση στα ελληνικά προϊόντα προετοιμάζεται το δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821, με την υπογραφή του σεφ Λευτέρη Λαζάρου.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η σύζυγός του, καθώς και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, την Τετάρτη 24 Μαρτίου θα απολαύσουν μοναδικές γεύσεις.
Διαβάστε επίσης: 25η Μαρτίου: Γιατί γιορτάζει μετά την παρέλαση ο μπακαλιάρος σκορδαλιά
Τι περιλαμβάνει το μενού
Πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
- Η σούπα, θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.
Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.
- Στην συνέχεια οι καλεσμένοι θα γευτούν φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.
Το επιδόρπιο με προϊόντα της ελληνικής γής αφού θα έχει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.
- Τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα.
Το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών ένα δυσεύρετο κρασί καθώς προέρχεται από την ποικιλία «Φωκιανό».
Διαβάστε επίσης: Ελληνική Επανάσταση του 1821: Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων
- Δεν απαντά ο «Φραπές» στην Επιτροπή: «Έχετε κερδίσει ποτέ τζόκερ» - «Επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής»
- Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα
- «Η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου»: Ο 11χρονος Ουκρανός που «λύγισε» διερμηνέα και κοινό στο Ευρωκοινοβούλιο
- Οι γκάνγκστερ αγρότες, η δίκη των υποκλοπών και τα απόνερα της Ιθάκης: «Δεν θέλω ου!» (Ep11)